Varmasti jokaiselle tulee jossain vaiheessa elämää eteen sellainen tilanne, että pitää varata ravintolasta pöytä omalle seurueelle. Pöytävarauksen teko itsessään on toki helppoa, mutta mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon, kun varausta lähtee tekemään? Jaamme tässä artikkelissa kuusi parasta vinkkiä siihen, miten voit saada parhaalla tavalla varattua pöydän ravintolasta kaikenlaisille seurueille.
Parhaat vinkit pöytävarauksen tekoon
1. Ole ajoissa
On hyvin tärkeä olla ajoissa pöytävarauksen teossa. Siksi ajoissa oleminen on kaikista tärkein vinkki pöytävarauksen tekemiseen. Ajoissa olemisen merkitys korostuu, mitä suuremmalle seurueelle pöytää yrittää ravintolasta varata. Mitä aikaisemmin ravintola saa tiedon ison seurueen tulosta, sitä paremmin ravintola pystyy varautumaan isoon ruokailijamäärään niin raaka-aineiden, juomien kuin tarjoilijoiden määrän osalta.
2. Kysy etukäteen seurueelta, mitä illalta halutaan
Onko seurueellasi tiedossa vain nopea pistäytyminen reissun välissä syömään, vai onko tarkoitus juhlistaa monen tunnin ajan ja nauttia ravintolassa olosta pitkään? Kysy tämä etukäteen seurueelta ja kerro se varatessasi, niin ravintola osaa varata tarpeeksi pitkän ajan porukallesi. Nopealle porukalle tunti voi olla riittävä, mutta pitkän menun nauttijoille on oltava useampi tunti aikaa.
3. Älä lisää henkilömäärää viime tingassa
Ilmoittautuiko illalliselle vielä kaksi pariskuntaa lisää? Ota huomioon se, että ravintola ei välttämättä pysty tarjoamaan viime tingassa paikkaa lisäruokailijoille. Koosta siis seurue ajoissa ja tee varaus sen perusteella.
4. Tilaa alkoholi etukäteen
Ravintolasta riippuen saatat pystyä tilaamaan alkoholit jo etukäteen pöytään. Voit esimerkiksi pyytää muutaman pullon viiniä jokaiselle ruokalajille etukäteen, ja tilata juomia lisää paikan päällä, jos tarve vaatii. Jos osaat kertoa juomatarpeet etukäteen, osaa ravintola jälleen varautua paljon paremmin seurueen tarpeisiin.
5. Hyödynnä nettiä varauksen teossa
Onko kaikki selvää – tiedät ruokailijamäärän, halutun ajan ja -paikan? Hyödynnä silloin ravintoloiden nettiajanvarausta. Yleensä alle kahdeksan hengen ruokailun pystyy varaamaan helposti ravintolan nettisivujen kautta. Ajanvarausohjelma osaa yleensä antaa sopivan pituuden varaukselle henkilömäärään nähden. Yli 10 hengen varaukset täytyy yleensä hoitaa ravintolan kanssa puhelimitse tai sähköpostitse.
6. Pyydä valmis menu etukäteen
Onko seurueesi täynnä kokeilunhaluisia ihmisiä? Pyydä siinä tapauksessa etukäteen kokin oma menu, jotta ruokailu on yllätys jokaiselle. Muista kertoa mahdolliset allergiat etukäteen!